Published with Blogger-droid v1.6.5
En ny fisk i veckan i ett helt år
2011 är fiskens år. Varje vecka året ut kommer jag att äta och för det mesta laga en ny fisk- eller skaldjursart. Här presenteras mina upplevelser.
måndag 24 januari 2011
Vitling
Vitling. Släkt med torsken. Är som störst denna tid på året. Avnjöts med ett Kenyainspirerat recept; grilled fish with coconut rice. Tag en bit purjo och två burkar kokosmjölk. Här tänkte jag glänsa genom att använda en hel kokosnöt. Den visade sig dock vara möglig på insidan. Substitut fick bli en skvätt matlagningsgrädde, lite mjölk och en burk kokosmjölk. Tärna en mango. Häll i ovan nämnda ingredienser med lite buljong, peppar och önskvärd curryblandning. Jag valde tandoricurry som bland annat innehåller cayennepeppar, timjan och gurkmeja. Koka upp. Lägg i fiskfileerna. Här skiljer jag mig från kenyareceptet. Kokt. Inte grillad. Koka i ca 10 min. Ät med ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar