En ny fisk i veckan i ett helt år

2011 är fiskens år. Varje vecka året ut kommer jag att äta och för det mesta laga en ny fisk- eller skaldjursart. Här presenteras mina upplevelser.

lördag 19 mars 2011

Pilgrimsmussla

Det är stor skillnad på olika typer musslor märkte jag idag när jag fick se de snusburksstora vita bitarna av mussla. Koncistensen är helt olik blämussla, mycket mer fisklik. De som bjöds idag köptes som frusna fileer. Erik upplyste middagsgästerna att dess ursprungsform är vita, stora räfflade snäckor.

Till kompositionen då. Pilgrimsmusslor a la bloody mary. En förrätt med starkare tomatpure serverad med gurklängd i coctailglas. Musslorna grillades i ugn med vitlöksmarinad. Mycket smakfullt. Eva föreslår dock att det är bra mycket praktiskare att äta ur platta tallrikar. Sådan mor sådan dotter när det gäller praktik kontra estitik.

3 av 5
Published with Blogger-droid v1.6.5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar